Termékek Menü

Hallásvédelem

Hallásmegóvó megoldások
Ne engedje el a füle mellett!

KAYA SAFETY alpintechnikai- és zuhanásgátló termékek Egyéni védőeszközök (PPE) Hallásvédelem
Nézet:
Rendezés:

Hallásmegóvó megoldások
Ne engedje el a füle mellett!

A zaj okozta halláskárosodás ritkán következik be egyik napról a másikra. Jellemzőbb, hogy a károsodás a veszélyes zajnak való minden egyes védelem nélküli helyzetben fokozódik. Születésünkkor mindkét fülünkben körülbelül 20 000 hallóideg található. A 80 decibel fölötti (8 órán át tartó) zaj roncsolhatja ezeket a hallóidegeket és ez fokozatosan halláskárosodáshoz vezet. Sajnálatos módon a halláskárosodás visszafordíthatatlan, ellenben teljes mértékben megelőzhető.

HOGYAN KELL A FÜLDUGÓT JÓL BEHELYEZNI

1. lépés: 

Összesodrás: A hab füldugót óvatosan kezdje összesodorni, nehogy megrepedjen. Utána finoman alakítsa henger formára, amilyen kicsire és tömörre csak lehet. Gyorsan lépjen tovább, hogy a füldugónak ne legyen ideje visszanőni.

2. lépés:

Húzás: A fején átnyúlva húzza KI (esetleg FEL vagy HÁTRA) a fülkagylót. Valaki közben figyelje és irányítsa, hogy merre húzzon, hogy minél jobban sikerüljön feltárni a füljáratot és betenni a dugót.

3. lépés:

Behelyezés: Egészen addig dugja a füldugót, amíg túljut a füljárat hajlaton. Ez többnyire érzékeny (nem fájdalmas), esetleg köhögési ingert vált ki. Ez rendben van. A füldugó behelyezése után engedje el a fület.